Derfor er sildebensparket gulve så populære

Et af tidens helt store gulv trends er uden tvivl sildebensparket gulve, men hvorfor er denne gulvklassiker igen gået hen og blevet et hit, det får du her et bud på. Du kan også læse, hvordan du kan få et billigt sildebensparket gulv.

Sildebensparket er bestemt ikke en ny gulvtype, tværtimod hører gulvtypen hjemme blandt de absolutte klassikere, når det gælder gulve. Alligevel er gulvtypen i dag blevet utroligt populær og hvor sildebensparket tidligere var forbeholdt det bedre borgerskab er gulvtypen i dag populær hos en meget bredere del af befolkningen så nu ses gulvtypen ikke længere kun i herskabslejligheder og -villaer.

Der er flere forskellige årsager til at sildebensparket i dag er blevet så populære.

Den første er at gulvet i dag gerne må være et markant indslag i boligindretningen frem for bare en neutral baggrund. Her er sildebensparkettet med sit flotte og dekorative sildebensmønster et oplagt valg. Da mønstret gør, at man ikke kan undgå at lægge mærke til gulvet.

En anden vigtig årsag er at gulvtypen er blevet mere tilgængelig, både fordi udvalget er blevet større, men også fordi det er blevet muligt at få et sildebensgulv på et lavere budget.

Sildebensparket findes i dag i en række forskellige størrelser og i XXL-varianter, hvilket giver langt flere valgmuligheder end tidligere.

Sildebensgulve var tidligere altid i træ, men i dag kan du også få gulvtypen i både laminat og vinyl, hvilket gør, at du kan få et sildebensgulv på et lavere budget end det der kræves for at få et sildebensparketgulv i ægte træ.

Sildebensgulve i laminat og vinyl har også den fordel at de oftest er udstyret med et kliksystem, der gør, at gulvet kan lægges som et svømmende gulv og ikke skal fuldlimes til undergulvet. Det betyder, at det er lettere selv at lægge gulvet, hvorved du måske kan spare udgiften til en montør.

Du kan også få enkelte sildebensparketgulve i ægte træ, der har kliksystem.