Det kan du forvente på en ferie i Esbjerg

Esbjerg er en smuk og livlig by beliggende på den jyske vestkyst. Du kender nok byen bedst for sin enorme statue af fire figurer: ”Mennesket ved Havet”. Men det er langt fra den eneste grund til at tage til Esbjerg på den næste indlandsferie.

Læs med her!

Mennesket ved Havet

”Mennesket ved Havet” er en gruppe af fire hvide, siddende betonfigurer med blikket rettet mod havet placeret i Esbjerg. Det er billedhuggeren Svend Wiig Hansen, der står bag skulpturen. Den blev opført tilbage i 1995, og den er med til at minde os om, hvor stort havets uendelighed er sammenlignet med mennesket selv. Det er en skulptur, I bare ikke må komme udenom på jeres ferie i Esbjerg.

Når I har besøgt skulpturen ved havet, kan I benytte lejligheden til at kigge på fiskerbåde og store skibe ved havnen og lave et madstop hos en af havnens mange caféer og restauranter. Fra havnen sejler desuden en færge over til øen Fanø. Her kan I godt dedikere en eftermiddag til at opleve øen, cykle den rundt og tage en tur på standen.

Til den aktive ferie

Er I på udkig efter et mere aktivt udendørseventyr, vil Blåvandshuk Fyr være lige noget for jer! Det er Danmarks højeste fyrtårn, og herfra kan I få en fænomenal udsigt over kysten. Så længe man ikke er alt for bange for højder, vil det være en fed oplevelse at komme op i højderne.

Ligeledes kan I bruge energien på en familievandring i området, hvor flere vandrestier er lagt. Og for at blive i søfartsstemningen, kan I vandre helt over til Fiskeri- og Søfartsmuseet. Her kan I finde flere interaktive udstillinger, mens I lærer om den maritime Danmarkshistorie. Se desuden et væld af fiskearter i den store akvarieafdeling!

I kan få en fantastisk ferie ud af en tur til Esbjerg!