Drømmer du om smukke udsigter med grønne tage?

Der er flere, der bor eller arbejder i bygninger i flere etager, og det betyder, at der fra oven kan være nogle formidable udsigter. Dog kan disse blive mere eller mindre ødelagte, hvis man stirrer direkte ned på et gråt og kedeligt tag, der mere end noget andet ser ud til at trænge til en kærlig hånd.

Den hyggelige og velholdte atmosfære kan derfor forsvinde med et blink med øjet – heldigvis er det et problem, du kan løse med for eksempel nogle kvalitetsrige sedummåtter.

Brug sedummåtter

Det er nemlig muligt for dig at gøre noget ved disse triste og kedelige tage – det handler blot om at forskønne dem og dække det knap så pæne til. Og til det er det helt ideelt med sedummåtter. Her er der tale om de måtter, der sørger for, at der skabes grønne tage, og derfor vil du i stedet opleve flader i fuldt flor.

Og heldigvis kræver de ingen vedligehold, idet beplantningen kan passe sig selv – med tiden vil den blot blive pænere og fyldigere, og derfor er det også tage, der ikke følger tidens tand i sin oprindelige betydning, men som forskønnes over tid. Der anvendes stenurt, som er en hårdfør plante, der tåler tørke, hvorfor den kan leve længe uden vand.

Det skal du huske

Hvis det er noget, du synes, der lyder som værende en god ide, så bør du tage et kig online, hvor du har mulighed for at finde sedummåtter til dine tage – og det endda til billige priser.

Før du påbegynder arbejdet, bør du dog have styr på, hvorvidt dit tag kan bære cirka ekstra 50 kg/kvm, og om kommunen er med på din idé. Hertil er det altid en fordel at kunne fortælle, at sedummåtterne er brandgodkendte, hvorfor det er en egenskab, du bør foretrække, når du udvælger produktet.