Gravet ind i et kabel i jorden – Hvad så nu?

Når en ledning gravet ned i jorden holder op med at virke, så går sandsynligvis strømmen. For at få ledningerne til at virke igen og for at genoprette din strøm, skal du muligvis gå igennem en reparation af kabel i jorden. Men du må aldrig selv reparere et ødelagt kabel i jorden, så længe du selv ikke er en autoriseret elektriker. Reparation af kabler i jorden er autorisationskrævende arbejde og er meget farligt, der er meget som kan gå galt. Livstruende stød og brand f.eks.

Den gode nyhed er, at du kan gøre noget af arbejdet på egen hånd. Det du kan gøre, er at grave rundt omkring hvor skaden er sket, så elektrikeren nemt kan komme til. Hvis der ikke er gravet ordentligt rundt omkring, så kommer elektrikeren sandsynligvis til at behøve at leje en minigraver, for at grave selv eller få en markentreprenør til. Nogle gange kan du eller elektrikeren ikke selv klare gravejobbet, da det kan kræve en større gravemaskine og en erfaren fører.

Materialer som elektriker bruger ved reparation af øvergravet kabel i jorden

En elektriker reparerer ødelagt kabler med et så kaldet splejsningssæt. Dette vil gøre processen effektivere. Splejsningssættet har ofte alle de forskellige komponenter, som skal bruges for at udføre en reparation af kabel. Og alt efter størrelsen på kabel, bestemmer hvor stor krympeflex som behøves.

Hvis du er kommet til at grave et kabel over, så er det første du skal gøre, er at slukke for strømmen i din eltavle og kontakte dit elnetselskabet. Dit elnetselskab vi sandsynligvis anbefale dig at kontakte dit lokale elektrikerfirma. F.eks. Hvis du bor på Amager, kontakte autoriseret elektriker Amager. Det er som regel både billigere og hurtigere at bruge lokale håndværkere.

Hvor lang tid tager reparation af kabel i jorden?

Så hurtigt som at elektrikeren kan komme til og har plads nok til at udføre en reparation af kablet, så tager det sjælden mere end et par timer, heldigvis. Du burde få strøm igen samme dag.