Værd at vide om branddøre

Branddør

Hvorfor er branddøre så vigtige? Det er et spørgsmål, som de fleste nemt kan besvare. Men der er også mange andre spørgsmål, som du kan stille, når det handler om branddøre. Her finder du tre spørgsmål og svar om branddøre.

  1. Hvorfor er branddøre så vigtige?

Branddøre er vigtige, fordi de holder ild og røg inde i det rum, hvor branden startede. De forhindrer altså både ild og røg i at sprede sig til andre områder af bygningen. De er derfor fantastiske, hvis du gerne vil brandsikre.

  1. Hvad gør branddøre?

Branddøre redder liv og forhindrer yderligere skader på bygningen og dens indhold:

  • De begrænser branden til det rum, hvor den startede.
  • Branddøre holder flugtveje, såsom korridorer, fri for brand, hvilket giver længere tid til at komme væk samt en bedre adgang for brandvæsenet.                                                              
  • De beskytter resten af bygningen, dens indhold og andre bygninger i nærheden mod yderligere skader.
  1. Hvordan fungerer branddøre?

Branddøre forhindrer spredning af brand i et specifikt tidsrum. De er konstrueret af materialer, der kan modstå brand i enten 30 eller 60 minutter. Dette afhænger af branddørens klassifikation. 

Monteringen af en branddør foregår ved hjælp af specielle lister i en rille på hver kant af døren eller branddørsrammen. Når en brand bryder ud, får varmen dem til at udvide sig for at fylde mellemrummet mellem branddøren og karmen. 

Dette forsegler rummet og stopper spredningen af brand i et givet tidsrum. En branddør fungerer kun, hvis den er lukket, når branden bryder ud. Du bør derfor altid sikre dig, at en branddør er forsynet med en automatisk dørlukker og et skilt, der identificerer døren som en branddør.