Hvad er en ERP-løsning og har du brug for det?

Hvis du arbejder for en virksomhed, der begår sig med salg eller administration, så har du måske hørt om ERP før.

ERP er en forkortelse for Enterprise Resource Planning, hvilket grundlæggende betyder at det er en software der administrere forskellige kernefunktioner for din virksomhed. Læs mere herunder.

Virksomheder har glæde af ERP-løsninger

De fleste virksomheder gør brug af en skræddersyet ERP-løsning for at få deres økonomiske driftsystemer på plads. Når en virksomhed vokser sig større og bliver mere populær, så skal dens systemer også kunne følge med, og her er en ERP hjælpsom.

En ERP fungererer som et enkeltstående program, hvis funktion er at samle en lang række processer i et oog samme system. ERP administrerer ting hos virksomheden som for eksempel økonomiske aktiviteter, drift, produktion, rapportering og meget mere.

Derfor skal du bruge ERP

Hvis du ejer eller arbejder for en virksomhed, og du gerne vil optimere forretningsprocesserne så skal du bruge en ERP-løsning. ERP teknologien samler alle de vigtige processer, som din virksomhed behøver i en og samme pakke. Når alle systemerne er forbundet i samme pakke så minimerer du spildtid, optimere hurtigheden af dine systemer og får bedre driftsprocesser i sidste ende.

En ERP-løsning kan altså hjælpe din virksomhed til at få en optimal performance, skabe hurtigere og mere effektive driftsprocesser og sørger for at optimere virksomhedens fleksibilitet.

En skræddersyet ERP-løsning

ERP er udviklet til at tilpasse sig dine behov. Hvis din virksomhed vokser eller ændre sig, så ændre ERP-løsningen sig i samme takt. Det hjælper dig til at kunne udvikle dine behov undervejs, da de fleste succesfulde virksomheder undgår store og mangfoldige ændringer gennem tiden.

Hvis der er behov for nye driftsprocesser eller markedsændringer, så kan din ERP-løsning altså ændre sig i samme takt, så systemet hele tiden er up-to-date.

Få systemerne til at arbejde sammen

En af ERP-løsningens fornemmeste opgave er at flette alle systemerne sammen i en og samme pakke. Hvis du arbejder med forskellige systemer for en virksomhed, så kender du sikker til besværet med irriterende systemer, som ikke gider arbejde sammen. Måske er enkelte programmer outdated og kan ikke fungere sammen med nyere systemer.

Derfor er ERP en genial løsning til at flette alle systemerne sammen, så du ikke skal spilde hverken tid eller penge på at gøre dine systemer kompatible. Lad ERP sørger for at samtlige systemer, som du arbejder med, altid fungerer sammen.