Mangler I mundbind?

Under Corona pandemien er vi alle blevet godt bekendte med mundbind. De er blevet fast inventar i, tør jeg godt at påstå, langt de fleste danskeres hjem siden påbuddet blev indført for første gang. Mange mennesker var dog bekendte med mundbindet allerede. Det bruges i erhverv, hvor man arbejder med særligt udsatte, eller i brancher, hvor der er andre sundhedsfarer. Leder du eller arbejdspladsen efter de helt rigtige mundbind, som virker på præcist den rigtige måde, så er ffp2 mundbindet måske lige det du står og mangler.

Bedre beskyttelse

Disse mundbind, altså ffp2 mundbind, adskiller sig fra andre kirurgiske masker, som vi kender, altså dem, der oftest er blå på ydersiden og hvide på indersiden, ved ikke kun at filtrere den luft, som bliver udåndet fra bæreren, og dermed beskytte omgivelserne, men også filtrere luften, der går den anden vej, altså fra omgivelserne og til personen, der trækker vejret ind. Det er netop det, som vi jo egentlig ønsker fra et mundbind, altså, at vi selv beskyttes. Helt grundlæggende er det altså vigtigt at vide, hvordan de værnemidler, vi bruger, virker, så vi beskytter os selv og andre på bedste vis.

Kend dine værnemidler

Uanset, om du er privatperson, der leder efter beskyttelse i din hverdag, i forbindelse med Corona, eller anden sygdom, som er i omløb, eller du har et arbejde, der kræver, at du bruger mundbind, for din egen sikkerheds skyld, er graden af beskyttelse, og en forståelse af betegnelserne for de forskellige mundbind, essentiel for brugen af mundbindet. Ffp står for ”filtering facepiece”, og angiver, hvor god mundbindet er til at filtrere partikler fra. Man skal passe på med at tage lærdom med fra en verdensomspændende pandemi, men en ting er sikkert, og det er, at det måske ikke er så dårligt, at vi er blevet bedre og mere opmærksomme på, at tage vare på os selv og vores medmennesker.