Miljøvenlig transport til arbejdspladsen

Kunne du godt tænke dig en mere aktiv livsstil? Hvis du endda vil kombinere det med bæredygtighed og miljørigtighed, så kan du overveje, om turen i bil til arbejde måske i virkeligheden kan blive erstattet af en god cykeltur. Mange har et eller andet ønske om at komme i gang med at cykle, men det danske vejr kan godt afholde nogle fra virkelig at kaste sig ud i det. Og indrømmet så er det heller ikke særligt sjovt at ankomme på arbejde gennemblødt.

Noget af det, der måske kan være med til at øge motivationen en lille smule, er at købe en elcykel. Det er et rigtig godt alternativ til en almindelig, gammeldags cykel, hvis noget af det, der gør det svært for dig at komme afsted på cyklen, er lange distancer eller mange bakker. På elcykler kan du blive hjulpet rigtig godt på vej af elmotoren, der gør, at du stort set bare skal bevæge benene let for at komme fremad – også op ad bakke.

Find den rigtige størrelse

Noget af det, der er vigtigst, når man skal have fat i en ny cykel, er, at komforten er i orden. Det er et transportmiddel, som du skal bruge relativt meget tid på, så det nytter ikke, hvis størrelsen ikke passer dig ordentligt. Hvis du ikke har været vant til at cykle før, er det måske svært helt at gennemskue, hvilken størrelse, der er den korrekte. Der findes mange guides, hvor du ud fra din højde kan spore dig ind på den rigtige størrelse.

Det er altid vigtigt at have sikkerheden i orden. Der er lovkrav om lygter og reflekser på cyklen, som du naturligvis skal leve op til. Desuden skal der også være lås på cyklen, hvilket lige så meget er for din egen skyld. Du kan med god grund desuden overveje at investere i en cykelhjelm.