Ny smart løsning til byggepladser

Hver eneste år møder de byggeansvarlige en stor udfordring på de projekter, de skal opføre. Der er endda tale om en rimelig svær udfordring at komme uden om, da det drejer sig om vejret!

Det er anslået, at der i dag er cirka 40 dage om året, hvor et byggeprojekt ikke kan fortsætte, fordi regn og dårligt vejr ganske enkelt gør det umuligt. Det er bestemt ikke ønskværdigt, da denne type stop i byggefasen betyder forsinkelser og ekstra udgifter. Men nu ser der ud til at være kommet en løsning, der kan gøre op ed vejrets negative indflydelse på byggeriets fremgang og pris.

Vi dækker byggepladsen ind!

Lyder det helt vanvittigt? Ja, muligvis. Ikke desto mindre er det i dag ved at blive en ny virkelighed, at man kan beskytte byggepladsen mod dårligt vejr ved at indkapsle den! Forestil dig et enormt stort telt, hvor benene er tonstunge og selv konstruktionen er i stand til mere end at bare beskytte mod regn, de den simpelthen kan modstå tryk fra sne, stormvejr og hvad vejret ellers kan byde på. Dertil er konceptet udviklet til at have skinner med kraner kørende i toppen, så man også får ekstra fordele ud af dette store cover til byggepladsen.

Som du nok har regnet ud, er der tale om et stort cover, der skal sættes op med hjælp fra kraner som f.eks. en tårnkran, fordi der er tale om store og tunge elementer.

Løsningen er allerede testet som prototype til koncerter, og den forventes at blive meget efterspurgt på byggepladser. Det skyldes ikke blot de tidligere nævnte udfordringer, man ellers kan støde på, hvor vejret skaber forsinkelser og yderligere udgifter, man også at der i dag kan være krav til, at f.eks. støbeprocesser for betonen foregår under særlige forhold, hvor vejret ikke må få uheldig indvirkning.

Fremtidens byggeproces lover derfor noget nyt og spændende, som kan komme alle parter under en byggeproces til gode.