Bedre indeklima på kontoret – hvorfor og hvordan?

Indeklimaet på et kontor er en af de ting, du kun tænker på, hvis der er noget galt med det. Det kan dog sagtens være noget, der er et alment fokus på, og som der løbende holdes øje med. Det er nemlig både godt for virksomheden, men også de ansatte der sidder på kontoret. Hvorfor det er vigtigt, og hvad der kan gøres for at sikre et godt indeklima, kan der læses mere til herunder.

Bedre indeklima – bedre arbejdspræstation

Du er naturligvis altid interesseret i, at dine ansatte arbejder så godt som muligt. Derfor kan det godt være et problem, når indeklimaet ikke er godt nok, da det hurtigt kan komme til at gå udover de ansattes præstationer på arbejdspladsen.
Grunden til dette er, at det godt kan gå udover koncentrationsevnen, hvis indeklimaet er dårligt. Det betyder nemlig som regel, at der ikke er helt nok ilt i luften, og derfor kan hjernen heller ikke arbejde helt så godt, som den gerne skulle kunne. På den lange bane vil det altså som regel betyde, at medarbejderne både bliver mindre effektive, men altså også at præstationen på jobbet bare ikke er lige så god som før set.

Gør en indsats for det gode indeklima

Hvis du har en mistanke om, at indeklimaet ikke er helt så godt, som du kunne håbe på, kan det være en rigtig god ide at få testet luftskifte i rum på arbejdspladsen. Der findes virksomheder, der specialiserer sig i dette, og de har altså også en hel del løsninger, hvis det ganske rigtigt viser sig, at der er noget galt med jeres indeklima.
Overordnet handler det gode indeklima og luftkvalitet bare om, at der sker en udskiftning af luften på kontoret. På den måde kommer den gamle, ”brugte” luft ud, mens ny, iltrig luft kan komme ind på kontoret.