Sådan sparer du penge på din årlige varmeregning

Hvad gør du, hvis du er godt og grundigt træt af bruge alt for mange penge på din årlige varmeregning? Varmeudgifter står for en rigtig stor del af de årlige udgifter for rigtig mange husejere, for det er dyrt at varme et stort hus på landet op hele året, og der går derfor rigtig meget energi til at holde radiatorer, gulvarme og så videre kørende.

Det gælder især, hvis du har et gammelt varmesystem som eksempelvis et oliefyr, der er rigtig dyrt at have kørende hver dag. Hvis du synes, du bruger alt for mange penge på at varme dit hus op, bør du derfor kigge lidt nærmere på de moderne varmepumper, som kan hjælpe dig til at spare rigtig mange penge på din varmeregning.

Hvorfor vælge en varmepumpe?

Du skal vælge en varmepumpe, hvis du gerne vil skære en god bid af din varmeregning. En varmepumpe laver nemlig varmt vand udelukkende ved hjælp af strøm og luft, og du kan derfor helt undgå at bruge dyre energikilder som eksempelvis olie.

Du skal selvfølgelig betale for den strøm, som din varmepumpe bruger, men da varmepumpen er yderst energieffektiv, vil den give dig ca. 3,5-5 gange mere i varmeenergi, end den bruger af elektricitet. Og med den energi får du en løsning, som vil dække alle dine varmebehov i forbindelse med varme i huset og vand til bruseren.

En miljø- og brugervenlig løsning

En varmepumpe er en meget miljøvenlig måde at varme dit hus op på, da en stor del af den danske strøm i dag kommer fra vedvarende energikilder som eksempelvis vindenergi. Du kan derfor skære ned på din boligs C02-udslip sammenlignet med eksempelvis et oliefyr.

En varmepumpe er desuden meget sikker i drift, mens den også er lydsvag, hvilket minimere gener og gør den rigtig nem at holde kørende hele tiden.