Bliv fri for støjgener på naturlig vis

Døjer I med larm fra veje i nærheden? Det kan være, I bor tæt på en motorvej. Når vinden bærer i den rigtige retning, kan det sagtens have indflydelse på jeres oplevelse af støj og gøre, at I hører alle bilerne væsentligt tydeligere. Det er noget, der virkelig kan genere, når man egentlig bare gerne vil nyde det gode vejr i sin have, mens man læser i en bog og virkelig bare slapper af.

Her kan det måske være vejen frem at kigge på at få et lydisolerende hegn. Med et hegn i piletræ får du helt automatisk skruet ned for lyden, der slipper ind, og det er en naturlig løsning, som forhåbentlig kan gøre jeres dage på terrassen lidt mere afslappede. Det er et alternativ til at få sat afskærmning op i glas, som måske kan virke lidt voldsomt og skæmmende.

Sikkerhed i begge retninger

Hvis I bor lige ud til en trafikeret vej, har I med garanti betænkeligheder ved at lade børnene lege i haven uden opsyn – og med god grund. Man skal naturligvis altid gøre alt for at undgå, at der sker ulykker. Ved at sætte et pilehegn op, får I samtidig indkranset haven, så der ikke er mulighed for, at børnene kan løbe ud på vejen. I kan altså frit lade dem lege i haven, mens I måske står med hænderne i aftensmaden eller lige skal ordne et par ting indendørs på.

Der er flere forskellige måder at lave pilehegn på, og det behøver ikke altid at være for at skabe noget lydisolerende. Det kan også sagtens bygges som et læhegn til terrassen. Her bliver det måske ikke så højt, fordi det egentlig bare skal skærme, når I sidder i jeres havestole. Det kommer helt an på, hvad det er, I går efter, og I kan sagtens få indflydelse på resultatet.