Bliv professionel gør-det-selv typen i hjemmet

vaterpas

Sommeren står for døren, og størstedelen af os skal holde sommerferie hjemme i Danmark. Men hvad skal sommerferien bruges på, når nu vi ikke kommer ud og rejse? Skal du bygge et skur, lægge ny terrasse, eller bare fikse det forsømte i hjemmet og haven?  

For at blive den professionelle gør-det-selv type hen over sommeren, er der ét bestemt værktøj du ikke må, eller for den sags skyld kan, undvære i din værktøjskasse. Nemlig vaterpasset 

Vaterpasset er din bedste makker, når det perfekte resultat skal skabes. Med et vaterpas ved hånden, sikrer du dig nemlig, at det du arbejder med, er i vater.  

 

VÆLG DET RIGTIGE VATERPAS 

Der er mange forskellige vaterpas på markedet at vælge imellem, digitale såvel som almindelige analoge vaterpas, selvom stort set alle vaterpas kan hvad det skal, nemlig at indikere om noget er i vater eller lod. Vaterpasset findes i mange forskellige størrelser, materialer, forskellige libeller og funktioner. De helt billige vaterpas, og dem mange af os har i hjemmet, kan være fine til at sætte et TV eller maleri op i hjemmet med – men skal du udføre arbejde der kræver noget større nøjagtighed end det, kan man med fordel se sig om efter et bedre alternativ, med funktioner der også gør arbejdet lettere og vil give langt større glæde i længden. 

ANALOGE VATERPAS 

Dette er det mest gængse vaterpas, som mange af os har i hjemmet. Det er nemt at bruge, en klassiker og superanvendelige, et vaterpas som vi alle kender og holder af. Ikke så mange dikkedarer – det er bare straight forward uden yderligere uddannelse eller forberedelse. Vaterpasset her er eminent til at hænge et TV op eller sørge for at billedet på væggen hænger lige. 

DIGITALE VATERPAS 

Det digitale vaterpas er lille og handy – geniale til at måle vinkler, der ikke er 0° eller 90°. De viser den præcise hældning i grader, så du f.eks. kan måle vinklen på en skråvæg. Mange digitale vaterpas kan desuden låses, så du kan fastholde et mål. Det digitale vaterpas har ofte en indbygget laser, som kan optimere nivelleringen og dermed mindske fejl. Endnu en fordel for at vælge et digitalt vaterpas / digital vinkelmåler er, at de kan låses fast, når du måler. 

MAGNETVATERPAS 

Vaterpas med magnet er ret smarte når du arbejder med metalemner.  

RETTESKINNE MED LIBELLE 

Retteskinnen er det længste vaterpas, vi har i vores sortiment hos Carl Ras. Det findes fra 2000 mm til 5000 mm. Det gør det nemt at se, om retteskinnen er lige, når du trækker af. Retteskinnen anvendes oftest til at afrette læggesand/-grus, inden lægning af fliser. Det er i disse situationer vigtigt, at alle lag er rettet til og ligger plant, således at fliserne også i sidste ende er plant og stabilt. Retteskinnen er udstyret med libelle, der viser, om overfladen er plan.