Tips og tricks til vedligeholdelse af træfacader

Når man opsætter træfacader til for eksempel et skur, et hegn eller til et bed har man formodentligt valgt at bruge materialer, som har en rigtig flot overflade. Dog skal man også være opmærksom på, at med tiden vil disse overflader enten blive slidte, blive beskidte eller trænge til ny maling.

Derfor er der her samlet et par tips og tricks til dig, der ønsker at gøre noget ved dine træfacader efter nogle år, så de fastholder den flotte overflade i lang tid. Disse tips og tricks dækker over rengøring og træbeskyttelse.

Gør træfacaderne rene regelmæssigt

Det kan anbefales at rengøre dine træfacader regelmæssigt. Hvad menes der så med det? Det bør forstås som, at disse facader bør rengøres minimum én gang om året og ikke én gang hvert femte år. Dermed kan du være med til at opretholde den flotte overflade, så du minimere risikoen for, at der opstår algedannelse, skidt eller lignende. Dertil er det op til dig, hvor grundig en rengøring du vil foretage. Jo grundigere det bliver gjort, jo pænere overflade får man og en længere levetid.

Giv facaderne en træbehandling

Sidst men ikke mindst skader det aldrig at give dine træfacader en grundig omgang træbehandling gennem en dækkende træbeskyttelse. Ved at vælge at give dine træfacader en god træbeskyttelse, der er velegnet til ældre træværk, så kan du beskytte dine facader godt mod vand og snavs. Så kan dine facader holde sig nogle år endnu.

Hvordan træbehandler jeg på bedst vis?

Det kan være svært konkret at sige, hvordan man træbehandler, så det bliver perfekt. Dog bør man notere sig, at træfacader skal have mere end blot én omgang træbeskyttelse. Man skal helst gerne give det flere omgange ad samme gang, men med tidsmæssige mellemrum for hver overmaling. Tørretiden for en træbeskyttelse kan være 6-8 timer, men kan være overmalbar efter nogle timer.