Hav en byggesagkyndig med, hvis du skal købe et landbrug

Står du overfor at skulle købe et landbrug? I så fald er der mange ting, du skal tage højde for. Er du køber af et landbrug, er der dog en god chance for, at du primært har fokus på selve landbruget. Det er dog vigtigt at huske, at det ikke er alt, hvad du køber.

Når du køber et landbrug, køber du ofte også en gård, hvor du selv skal bo. Derfor er det vigtigt, at du sikrer, at bygningerne er i god stand. Det gælder både for den bygning, hvor du selv skal bo, men naturligvis også for de øvrige bygninger på grunden.

Kan være svært at vurdere

Hvis du ikke har den store erfaring med køb af ejendomme, er det ikke sikkert, at du har nemt ved at vurdere, om en konkret bygning er i god stand. Da det kan koste mange penge at renovere en landejendom, er det vigtigt at sikre, at standen er optimal.

Føler du ikke, at du selv er i stand til at vurdere dette, er du nødt til at alliere dig med nogen, der er. Her er der flere muligheder, men du vil være bedst stillet, hvis du vælger at alliere dig med en byggesagkyndig, der kan agere som køberrådgiver for dig.

Pengene er godt givet ud

Det er ikke gratis at få hjælp af en byggesagkyndig. Det ændrer dog ikke på, at det er en rigtig god idé, at du gør det. Når du har en byggesagkyndig med, er du nemlig sikker på, at du ikke ender med at foretage en dum investering.

Sandsynligvis får dette mange til at tænke på, hvad koster en byggesagkyndig, så? Det er svært at svare konkret på, da et afhænger af flere parametre. Du kan dog forvente, at prisen for køberrådgivning vil lyde på mellem 3.000 kr. og 4.500 kr.

Kan få vælger at gøre det

På trods af, at der er adskillige fordele forbundet med at hyre en køberrådgiver, er der kun få, der gør det. Det kan der være mange grunde til, men som regel skyldes det, at folk tror, at det er dyrere at gøre, end det egentlig er.

Derudover er der også mange, der slet ikke er klar over, at det kan lade sig gøre. Det kan det dog – uanset hvor i landet, du skal købe en landejendom. Derfor anbefales det naturligvis, at du ikke skriver under på en købsaftale, før en byggesagkyndig har været inde over sagen.