Læring hele livet igennem

Ideen om at blive færdig med uddannelse er ikke en særlig god ide. Den tid vi lever i kræver hele tiden omstilling og videre udvikling. Selv hvis du har en lang akademisk uddannelse bag dig, kommer der hele tiden ny viden, både inden for dit område, men også alle de beslægtede områder. Viden som du er nødt til at tilegne dig for at følge med tiden og de opgaver der kræves af dig. Itucation er kurser som er målrettet tiden og den viden der kræves lige nu.

Korte og lange kurser

Korte kurser er designet til at give dig specifik viden, inden for et bestemt område. Det er ofte nok med en uge eller to, hvis det ikke handler om helt store forandringer.

Er du blevet arbejdsløs er det oplagt at tage et lidt længere kursus og derved forbedre dit CV. På de længere kursus får du naturligvis også mere dybdegående viden.

Omskoling eller videreuddannelse

Somme tider kan et fag blive så lille at omskoling er en nødvendighed. Videreuddannelse er en mulighed, så længe faget ikke er truet med at blive alt for lille.

Valget mellem omskoling og videreuddannelse kan være svært at tage. Specielt hvis man stadig er glad for sit fag.

Er man kørt træt i sit fag, så er der kun en vej at gå. At videreuddanne sig inden for faget ville være hul i hovedet og kun udsætte problemet for en tid. Er du træt af dit fag er omskoling din eneste udvej, hvis du stadig vil være aktiv på arbejdsmarkedet.

At lære er at leve

Er hverdagen blevet til en trummerum som du egentlig er tilfreds med, men hvor der mangler et eller andet, kan det være at det er tiden til at lære noget nyt. Måske behøver det ikke at være helt nyt, måske skal du bare videre udvikle noget af det du kan i forvejen. Det kan du gøre på flere måder. Du kan gå på aftenskole og en gang om ugen få proppet ny viden i hovedet. Det kan være det er lige det du mangler. Er det ikke nok for dig, kan du overveje at tage på højskole. Det behøver ikke være i flere måneder. De fleste af landets skoler har korte kurser. Det kan være at en hel uge, med fuld forplejning og mere viden om en af dine interesser er lige det du mangler.