Leasing af traktor: Kan det svare sig?

Leasing af traktor

Det er ikke nogen hemmelighed, at det ikke ligefrem er billigt at anskaffe sig en traktor. Derfor er det heller ikke alle, der har råd til at købe én. Det betyder, at man må se sig om efter alternative måder at anskaffe sig en traktor på.

En af mulighederne, er at lease den. Det er naturligvis ikke noget, der falder i alles smag, men det ændrer dog ikke på, at det er en løsning, som flere og flere er begyndt at benytte sig af i Danmark.

På lige fod med, at det er noget, der vinder mere frem på bilmarkedet, så er det så småt også begyndt at blive udbredt i forbindelse med traktorer og andre landbrugsmaskiner.

Hvad er dit behov?

Når du skal vurdere, om det vil give mening for dig at lease, skal du vurdere, hvad dit behov er. I mange tilfælde vil du nemlig godt kunne finde en brugt maskine, der kan dække dine behov, så din anskaffelsessum er mindre.

Hvis du har brug for en ny maskine, der koster en stor sum penge, er det ikke sikkert, at du har råd til at købe den. Det kan også være, at du har brug for at anskaffe dig flere nye landbrugsmaskiner på én gang.

Ydermere er det også vigtigt at overveje, om du kan overholde de betingelser, der vil være angivet i en eventuel leasingkontrakt. Det er derfor også noget, du er nødt til at tage højde for i forbindelse med dit valg.

Hvor lang tid skal maskinen bruges?

Har du f.eks. gjort dig tanker om køb af Massey Furguson traktor, er det vigtigt, at du overvejer, hvor lang tid du har planer om at beholde maskinen. Det har nemlig stor indflydelse på, om det bedst kan svare sig at købe eller lease.

Hvis du på forhånd ved, at du ikke kommer til at bruge maskinen i specielt mange år, vil det i mange tilfælde godt kunne betale sig at lease den.

Grunden til, at det ofte godt kan det er, at den kan tabe en del værdi på kort tid. Derfor vil det som regel bedst kunne svare sig at købe sine traktorer, hvis man ved, at de kommer til at blive brugt i ganske lang tid.

Har du likviditet til at købe?

Slutteligt er det naturligvis også vigtigt, at du overvejer, om du faktisk har likviditet til at købe. Hvis du ikke har det, kan leasing være en god løsning, da du slipper for at skulle betale en stor sum penge ved anskaffelse.

Her er det dog vigtigt at påpege, at det også er muligt at finansiere købet via banken eller deslige. Vælger du ikke at lease, er det derfor ikke ensbetydende med, at du er tvunget til at købe din traktor kontant.

Der skal dog ikke være nogen tvivl om, at leasing vinder mere og mere frem, hvilket ikke er uden grund. Tværtimod skyldes det, at der er mange, der ser fordele ved det. Spørgsmålet er derfor blot, om du også gør det.