Havefræseren: En uundværlig maskine til din have

Har du grønne fingre, og elsker du at bruge tid i din have? Så bør du også være i besiddelse af en havefræser. Det er haveelskerens bedste ven. I hvert fald hvis du vil have det fulde ud af din græsplæne såvel som din urtehave og dine blomsterbede. Men hvordan finder du den helt rette havefræser? Det kan du blive meget klogere på i det følgende.

Skal din havefræser være benzindreven eller bruge el?

Noget af det første du skal overveje, det er, hvorvidt din havefræser skal være benzindreven eller bruge el i form af en ledning. Der er naturligvis fordele og ulemper ved begge dele.

Fordelen ved en benzindreven havefræser er, at den ofte kan klare mere omfattende opgaver, i og med at den er stærkere end en eldrevet maskine. Omvendt slipper du for at løbe tør for benzin, hvis du vælger en maskine, der kører på el.

Dette skal du også overveje

Hvilken havefræser du skal vælge, afhænger i den grad også af følgende to faktorer:

  • Hvor stort et areal havefræseren skal dække.

  • Hvad for en type jord du har i din have. Jo hårdere jorden er, desto større maskine er der behov for.

Disse to faktorer kan altså hjælpe dig med at finde ud af, hvorvidt du har brug for en stor havefræser, eller om du kan nøjes med en mindre maskine.

Lej en havefræser ved behov

Skal du kun bruge en havefræser en sjælden gang i mellem, kan det virke som en meget stor investering. I stedet kan du leje en havefræser ved dit nærmeste byggemarked, når du har behov for det. På den måde kan du også stifte bekendtskab med maskinen og se, om den nu engang er så uundværlig, at du er nødt til at købe din helt egen en af slagsen.