Sådan undgår du at vinteren dræber dine planter

Nogle danske planter kan godt klare sig igennem en mild vinter. De er nemlig indrettet til at suge nok næring til sig, inden det bliver for koldt, så de rent faktisk kan overleve vinteren, frost og de kolde temperaturer.

Der er dog en del planter, der ikke er skabt til det danske klima – og de kan altså ikke holde til de kolde temperaturer og nattefrost. De vil simpelthen dø, hvis du ikke selv gør noget aktivt for at forhindre det. Det handler derfor om at gå i gang i god tid, hvis du gerne vil sikre dig at dine planter overlever vinteren. I denne artikel kommer vi ind på, hvordan du kan beskytte dine planter hen over vinteren.

Vinterdæk dine planter

I haven findes der ofte planter, som ikke er helt hårdføre og har brug for lidt hjælp gennem vinteren – selvfølgelig alt efter, hvor hård en vinter, der er tale om. Mange planter kan altså beskyttes ved at blive dækket til med f.eks. grangrene eller en halmmåtte. Du kan også blot stoppe halm og visne blade rundt om dem eller endda tæpper og fiberdug kan benyttes.

Beskyt dine planter mod frost

Visse sarte knoldplanter kan ikke tåle frost, og de skal derfor behandles på en lidt anden måde end sarte planter. Her taler vi bl.a. om Dahliaer, begonier, gladiolus og jordskokker. Når den første frost har vist sig, skal du grave disse knolde op og gemme dem indendørs, indtil frosten er væk. Knoldene kan sagtens overleve vinteren i en mørk kælder eller frostfri garage, hvis du blot husker at klippe stængler af 10 cm over knolden, lægger dem i en flad kasse med høvlspåner eller tørt sand, kigger til dem i løbet af vinteren og lægger dem i en spand med vand i et døgns tid, inden du lægger dem i jorden igen.

Vil du gerne være sikker på at dine planter overlever vinteren uden at du selv skal sætte dig ind i, hvordan det skal gøres? Her kan haveservice i Kolding være en god investering. Du kan nemlig med en anlægsgartner vide dig helt sikker på, at planterne bliver beskyttet og passet godt på, så du kan nyde din have, når solen for alvor kommer frem igen.