Kompostkværn: Kom hurtigt af med haveaffaldet

Enhver haveejer kender nok godt situationen, hvor man står tilbage efter en ordentlig omgang havearbejde med en masse haveaffald. Man er godt og grundigt ødelagt i kroppen, men man ved bare samtidig, at man stadigvæk mangler at køre de mange bunker af hække, buske og træer væk og hen på genbrugspladsen.

Men denne lange proces, efter havearbejdet rent faktisk er afsluttet, kan undgås ved at investere i en kompostkværn.

Se udvalget af Stihl kompostkværne her

Lav din egen kompost til haven med en kompostkværn

En kompostkværn kommer – som du nok godt kan forestille dig – med mange forskellige fordele. Men der er især en grund til, at maskinen er en succes hos mange danske haveejere. For med maskinen kan man i et stort omfang gøre sin have ret genbrugsvenlig.

Den kompost, som maskinen producerer fra andre dele af haven, kan naturligvis bruges rundt omkring i den samme have ved steder, hvor komposten kan få et helt andet formål. Det kan være i større kompostbunker, der skaber god muld til resten af haven eller måske endda direkte hen i blomsterbede for at friske den nuværende jord en smule op. På den måde genbruger du altså havens egne ressourcer i selvsamme have.

Undgå de mange ture til genbrugspladsen i løbet af sommeren

En anden fordel i denne sammenhæng, som nok mere henvender sig til den praktiske haveejer, er udsigten til at undgå de mange ture til og fra genbrugspladsen, som en sommer ellers normalt byder på. For mange er havearbejde tæt forbundet med turen til den lokale genbrugsplads for netop at komme af med de mange afskåret grene og andet affald.

Men når haveaffaldet således nu som et resultat af kompostkværnen bliver tilbage i haven – nu med andre formål – betyder det, at haveejeren kommer til at se meget mindre til genbrugspladsen. Det kan kun være en fordel for de fleste.